سیستم حضور و غیاب چیست و چگونه آن را انتخاب کنیم؟

برگزيده اي از مقالات و اخبار دنياي تكنولوژي

سیستم حضور و غیاب چیست و چگونه آن را انتخاب کنیم؟

۱۵ بازديد

امروزه اکثر سازمان های دولتی و خصوصی از دستگاه حضور و غیاب برای کنترل رفت و آمد پرسنل استفاده می کنند. در واقع امروزه نمی توان تصور کرد که سازمان های بزرگ یا حتی کوچک تردد پرسنل خود را به صورت دستی و سنتی کنترل کنند. سیستم حضور و غیاب کاملا جایگزین روش قدیمی شده است.

در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل سیستم حضور و غیاب و ذکر مشخصات آن بپردازیم و نکات طلایی را نیز به شما بگوییم تا در هنگام خرید سیستم حضور و غیاب انتخاب مناسبی داشته باشید.

سیستم حضور و غیاب چیست؟

ابتدا بهتر است سیستم حضور و غیاب را تعریف کنیم. این دستگاه شامل سیستم فیزیکی و کامپیوتری بوده و قابلیت ثبت زمان ورود و خروج پرسنل را دارد. در واقع سیستم حضور و غیاب به پرسنل در سازمان امکان ثبت ورود و خروج خود را به صورت الکترونیکی می دهد.

سیستم حضور و غیاب برند فراتکنو را می توانید از فروشگاه اینترنتی اینصب تهیه کنید.

تاریخچه دستگاه حضور و غیاب

با گذشت زمان ایجاد نظم در شرکت ها در خصوص ورود و خروج پرسنل و محاسبه میزان حقوق آنها به یک نیاز اساسی تبدیل شد. در سال 1888 اولین دستگاه کنترل ترافیک توسط یک جواهرساز نیویورکی ساخته شد. این دستگاه از چرخ دنده هایی تشکیل شده بود که توسط ساعت کنترل می شد و زمان دقیق حضور افراد طبق کد پرسنلی روی نوار کاغذی ثبت می شد.

اجزای سیستم حضور و غیاب

دستگاه عدم حضور برد الکترونیکی، رم، پردازنده، حافظه ذخیره سازی، صفحه نمایش، درگاه های ارتباطی، کیس و ابزار شناسایی که شامل کارت خوان، حسگر، اثر انگشت و تشخیص چهره است. دستگاه های حضور و غیاب جدید علاوه بر ثبت تردد کارکنان، قابلیت استفاده در بخش کنترل دسترسی را نیز دارند. در واقع سیستم های جدید می توانند با اتصال خروجی رله به گیت های کنترل تردد، سد معبر، قفل برقی، درها و غیره، تردد و دسترسی افراد را کنترل کنند.

نحوه عملکرد سیستم حضور و غیاب

این دستگاه دارای سیستم ورودی است و امکان ورود اطلاعات را به افراد می دهد. این ورودی انواع مختلفی دارد، می تواند ورودی رمز باشد یا حتی ممکن است دستگاه تشخیص چهره باشد یا دارای سیستم اثر انگشت باشد.

هنگام راه اندازی سیستم حضور و غیاب، اطلاعات پرسنل مانند اسکن چهره و اثر انگشت به سیستم داده می شود. سیستم نیز این اطلاعات را تجزیه و تحلیل می کند و اطلاعات تصویر دریافتی رمزگذاری شده و این اطلاعات پرسنل ذخیره می شود.

سپس با نزدیک شدن فرد به ثبت ورود و خروج، اطلاعات دریافت شده و با محتویات ذخیره شده مقایسه می شود و فرآیند احراز هویت انجام می شود. این نوع مکانیزم در انواع دستگاه های حضور و غیاب وجود دارد.

انواع روش های سیستم حضور و غیاب

دستگاه حضور و غیاب کارتی

یکی از مدل های سیستم حضور و غیاب سیستم کارت می باشد. در این نوع سامانه ثبت تردد به صورت کارتی انجام می شود. امکان ثبت ترافیک با کارت های مغناطیسی مانند RFID وجود دارد. در این مدل کد روی کارت با استفاده از میدان مغناطیسی خوانده می شود.

سیستم حضور و غیاب انگشتی

یکی دیگر از روش های ثبت ترافیک، اثر انگشت است. این روش بسیار ایمن است زیرا هر فردی اثر انگشت خود را دارد و روشی منحصر به فرد برای ثبت ترافیک است. ثبت اثر انگشت در این نوع سیستم ها روند طولانی دارد.

 

دستگاه کنترل تردد تشخیص چهره

روش دیگر ثبت و کنترل ترافیک، تشخیص چهره است. به این ترتیب ابتدا ویژگی های صورت را ذخیره می کند و برای هر فرد ثبت می کند و اگر فرد مقابل دوربین باشد آنها را تشخیص می دهد. البته امروزه برای روشی مطمئن تر و قابل اطمینان تر، از نور مادون قرمز استفاده می شود که به صورت فرد می تابد و چهره سه بعدی را نجات می دهد. این روش امنیت بالاتری دارد.

 

سیستم حضور و غیاب رمزگذاری شده

روش ثبت رمز ورود برای هر شخص یکی دیگر از روش های ثبت ترافیک است. در ابتدا به هر فرد کد شخصی یا کد خاصی داده می شود و فرد با کد خود ثبت نام می کند. گزارش مستقیم از این نوع سیستم.

کلام آخر

سیستم های حضور و غیاب برای شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی بسیار مفید است. با مطالعه این مقاله علاوه بر آشنایی با دستگاه حضور و غیاب، از تمامی نکات و ویژگی هایی که یک سیستم حضور و غیاب باید داشته باشد نیز آگاه خواهید شد. برای خرید سیستم حضور و غیاب برندهای مختلف می توانید به سایت فروشگاه اینترنتی ساها مراجعه کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.