دزدگیر اماکن و کاربرد آن

برگزيده اي از مقالات و اخبار دنياي تكنولوژي

دزدگیر اماکن و کاربرد آن

۲۷ بازديد
رشد تورم و بالارفتن قیمت‌ها سبب شده است امروزه هر کالایی دارای ارزش مادی باشد؛ به‌طوری‌که خرابی یا فقدان هرکدام از وسایل خانه موجب ضرر و زیان هنگفتی به افراد می‌شود. در این شرایط شرط عقل است که افراد مواظبت بیشتری از کالاهای خود کنند. یکی از عوامل زیان‌ده که شاهد افزایش آن در سال‌های اخیر هستیم، سرقت خانگی است. اگر یک روز صفحه حوادث روزنامه‌ها یا اخبار حوادث تلویزیون را مشاهده کنید؛ متوجه رشد فزاینده سرقت خواهید شد. در اینجاست که کارشناسان و حتی پلیس اصرار دارند خانه‌ها به دزدگیر مجهز شوند.


 
دزدگیر اماکن چیست؟

اگر بخواهیم پاسخی به این پرسش بدهیم که دزدگیر اماکن چیست؟ باید گفت همان‌طور که از نام این دزدگیر مشخص است دزدگیر اماکن یکی از ملزومات ضد سرقت است که در خانه‌ها، دفاتر کار و حتی اداره‌ها استفاده می‌شود. دزدگیر اماکن یک پکیج الکترونیکی نیمه هوشمند است که با ورود افراد غیرمجاز به منزل یا محل کار، اعلام هشدار می‌کند. به زبان ساده با ورود آقای دزد، دزدگیر اماکن شروع به آژیر کشیدن کرده و دیگران را خبر می‌کند   .
زمانی که این دزدگیرها تولید شد، ابتدا یک سیستم ساده امنیتی ایجاد شد که تنها می‌توانست علامت هشدار را در چندمتری محل خود اعلام کند؛ اما گذر زمان و رشد تکنولوژی سبب شد کاربرد دزدگیر اماکن بیشتر شده و اعلام سرقت را برای کیلومترها دورتر نیز اعلام کند.
گاهی پرسیده می‌شود دزدگیر ساختمان چیست؟ و آیا این دزدگیر با دزدگیر اماکن تفاوت دارد؟ آنچه مسلم است دزدگیرها چه ساختمان چه اماکن از یک تکنولوژی استفاده می‌کنند و آنچه باعث می‌شود نام‌های متفاوت به این وسایل اطلاق شود سلیقه فروشندگان و خریداران است که اسامی مختلفی روی این وسایل می‌گذراند. درهرصورت دزدگیر اماکن، دزدگیر ساختمان همگی یک وسیله است و یک کاربرد دارد.

کاربرد دزدگیر اماکن

واضح است که کار دزدگیر اماکن چیست؟ اعلام سرقت و پیام هشدار در زمان سرقت از جمله وظایف دزدگیر اماکن است اما می‌توان این جمله را بهتر توضیح داد.

جلوگیری از سرقت: هرگونه احساس سنسورهای الکترونیکی، موجب می‌شود دزدگیر اماکن به صدا درآید. هر ساختمانی چه مسکونی و چه تجاری می‌تواند از دزدگیر اماکن استفاده کند.

ارسال پیامک هشدار: یکی از مشکلاتی که دزدگیرهای ابتدایی داشتند، عدم اطلاع به‌موقع صاحب منزل یا مغازه بود. در حال حاضر، دزدگیر اماکن این تکنولوژی را دارند که با اتصال یک سیم‌کارت به دستگاه در زمان سرقت به صاحب مغازه یا خانه پیامک هشدار ارسال کنند. این کاربرد علاوه بر اینکه برای خانه‌های مسکونی مفید است برای انبارهای تجاری و مغازه‌ها نیز ارزش دارد.

اتصال به سیستم حفاظت: امروزه اماکن حفاظتی در سطح شهر بسیار دیده می‌شود که وظیفه محافظت از اماکن خاص را برعهده دارند؛ یکی از مزایای دزدگیر اماکن این است که می‌تواند به سیستم‌های حفاظتی متصل شده تا در صورت آلارم، مأموران خود را فوراً به آن مکان برسانند. مغازه‌های طلافروشی، ساختمان‌های لوکس از این دزدگیرها می‌توانند استفاده کنند. بانک‌ها و صرافی‌ها نیز می‌توانند دزدگیر خود را به مراکز پلیس متصل کنند تا در صورت سرقت، مأموران خود را به بانک برسانند.

اجزای دزدگیر اماکن

اجزای دزدگیر اماکن چیست؟ اگر فکر می‌کنیم با خرید یک دزدگیر ساده می‌توانیم امنیت را به خانه یا محل کار خود بیاوریم این فکر کاملاً اشتباه است، بلکه باید تمام تجهیزات یک دزدگیر اماکن خریداری شود تا بتوانیم امنیت را به اماکن خاص بیاوریم. اجزاء دزدگیر اماکن عبارت‌اند از:
 
1.پنل دزدگیر: پنل دزدگیر اماکن چیست؟ بدنه دزدگیر که تمام اجزاء الکتریکی درون آن جمع می‌شود، پنل دزدگیر است. البته بعضی‌ها اعتقاد دارند پنل قلب دزدگیر اماکن است. روی پنل دزدگیر یک کانکتور وجود دارد که به آن زون می‌گویند. زون دزدگیر اماکن چیست؟ برای اینکه دزدگیر اماکن به‌درستی کار کند، نیاز به سنسورهای قوی است. این سنسورها توسط بردهای الکتریکی کنترل می‌شود که این بردها روی زون نصب می‌شوند؛ پس در واقع اتاق فرمان دزدگیر، درون پنل وجود دارد.

2.چشمی دزدگیر: گاه سؤال می‌شود سنسور مادون‌قرمز دزدگیر اماکن چیست؟ در پاسخ باید گفت سنسور دزدگیر اماکن نشانگر دزدگیر اماکن یا چشمی دزدگیر است. کار چشمی تشخیص حرکت است؛ چشمی‌ها محیط را هر لحظه اسکن می‌کنند و هر حرکت کوچکی را ثبت می‌کنند. با هر حرکت مشخصی چشمی یک هشدار به پنل می‌دهد تا پنل اعلام سرقت کند. امروزه دزدگیرهای اماکن مجهز به چشمی‌های بی‌سیم هستند که توسط وایرلس به پنل وصل می‌شوند. البته چشمی‌های ارزان‌تر از چشمی بی‌سیم نیز وجود دارد که این چشمی‌ها توسط دو سیم به دزدگیر متصل می‌شوند.
 
3.مگنت دزدگیر: مگنت دزدگیر اماکن چیست؟ یکی از اجزاء مهم دزدگیر قسمت مگنت است، به‌خصوص برای ساختمان‌هایی که سارقین می‌توانند از پنجره وارد شوند. مگنت از دو قطب مثبت و منفی تشکیل شده است. زمانی که قصد نصب مگنت را دارید، باید قطب مثبت و منفی را مقابل هم و بافاصله 1.5 سانتی‌متری از یکدیگر قرار دهید. یعنی یک جزء را روی قسمت بازشوی پنجره و جزء دیگر را بر قاب پنجره قرار دهید. به دلیل وجود بردهای الکتریکی روی هر دو قسمت مگنت با کوچک‌ترین حرکت پنجره و فاصله‌گرفتن مگنت‌ها از همدیگر، سنسور فرمان آژیر را به صدا در می‌آورد.
 
4.تلفن‌کننده دزدگیر اماکن: البته قرار نیست شخص خاصی در هنگام دزدی به ما تلفن کند، بلکه تلفن‌کننده یک نوع حافظه داخلی است که به‌محض آنکه سنسور حرکت یا اعلام سرقت فعال شود، تلفن با استفاده از شماره‌های درون حافظه، شماره‌گیری کرده و به افراد تلفن می‌زند.این حافظه می‌تواند از 4 تا 16 شماره را در خود جای دهد و بسته به اولویت با افراد تماس بگیرد. در دزدگیرهای پیشرفته حتی امکان ارسال پیامک نیز وجود دارد و می‌توان برای افراد پیامک‌های از پیش تعیین شده را ارسال کرد. این تلفن‌کننده‌ها به دو صورت شماره‌گیری کارتی و ثابت وجود دارد.
 
در نوع ثابت، تلفن به خط ثابت منزل یا محل کار متصل شده تا در زمان لازم از این خط تماس برقرار شود. در نوع کارتی سیم‌کارت‌های معتبر داخل تلفن گنجانده شده تا با افراد تماس برقرار می‌شود. تلفن‌کننده‌های پیشرفته این امکان را دارند که هم با تلفن ثابت و هم سیم‌کارت با افراد تماس برقرار کنند. برای مثال اگر سارقین تلفن ثابت را از بیرون منزل قطع کنند، تلفن‌کننده با استفاده از سیم‌کارت با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. شما می‌توانید از قبل پیامی ضبط کرده تا تلفن‌کننده در زمان تماس، آن پیام را برای دیگران پخش کند. امکان ارسال پیامک نیز در نوع تلفن‌کننده بی‌سیم یا کارتی وجود دارد.
 
5.بلندگوی دزدگیر: مسلم است که دزدگیر اماکن نیازمند یک بلندگوست تا سرقت را به دیگران اطلاع دهد. کار بلندگوی دزدگیر اماکن نیز همان است و در زمان لازم با پخش آژیر دیگران را مطلع می‌کند. بلندگوی دزدگیر دارای وات‌های متفاوت است که هرچه وات بلندگو بیشتر است برد صدا هم بیشتر می‌شود و افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.
 
6.پدال دزدگیر: پدال دزدگیر اماکن چیست؟ و چرا خریدار کمی دارد؟ پدال قطعه‌ای است که روی زمین و در مکان‌های خاص نصب می‌شود تا با فشار و لمس آن، فرمان به پنل دزدگیر داده شده و دزدگیر اعلام سرقت می‌کند. ازآنجاکه سنسور چشمی، مگنت در دزدگیر وجود دارد و حساسیت زیادی به حرکت هم دارند؛ لذا افراد کمتری روبه حرید پدال می‌آورند.
 
7. ریموت دزدگیر: ریموت یک کنترل است که در دست مالک یا صاحب دزدگیر اماکن قرار دارد تا با فعال و غیرفعال‌کردن، دزدگیر اماکن را در مدار قرار داده یا خاموش کند. برد این ریموت بسته به قدرت ریموت 50 تا 150 متر است.
 
8. ریپیتر دزدگیر اماکن: برای اینکه ریموت در فاصله بیشتر نیز کار کند و دزدگیر اماکن را قطع کند از ریپیتر استفاده می‌شود. ریپیتر نه‌تنها برد ریموت را افزایش می‌دهند، بلکه باعث می‌شوند قدرت سنسور چشمی نیز افزایش پیدا کند. یکی دیگر از مزایای استفاده از ریپیتر افزایش قدرت پنل دزدگیر است. در مواقعی که پنل دزدگیر بافاصله زیادی از اجزاء قرار گرفته است، ریپیتر موجب افزایش قدرت پنل شده و ارتباط اجزاء را با پنل بهتر می‌کند.

مزیت‌های داشتن دزدگیر اماکن

مزیت دزدگیر اماکن چیست؟ متخصصان امنیت مزایای زیادی برای دزدگیر اماکن متصور شده‌اند که عبارت است از:

1. کاهش وقوع سرقت: سارقین حرفه‌ای به‌خوبی می‌توانند وجود دزدگیر اماکن را تشخیص دهند. وقتی دزدگیر اماکن تمام نقاط خانه را تحت کنترل قرار داده است، سارقین کمتر جرئت ورود به خانه را دارند.

2. کاهش آتش‌سوزی: ازآنجاکه سنسورهای چشمی دزدگیر اماکن هر حرکتی را ثبت می‌کند، گاه حرکت دود در مقابل خود را علتی برای سرقت تشخیص داده و آلارم سرقت اعلام می‌کنند که اگر صاحب ملک خود را به‌موقع برساند می‌تواند از وقوع فاجعه جلوگیری کند. 

3. پوشش بیمه: اگر می‌خواهید بیمه، خسارات شما را در سرقت جبران کند، باید خانه مجهز به دزدگیر اماکن باشد. بیمه‌ها در صورتی حاضر به جبران خسارت هستند که وجود دزدگیر را تأیید کنند. 

4. مدیریت ساختمان از راه دور: با اتصال دزدگیر اماکن به سیستم تلفن کارتی شما می‌توانید از کیلومترها دورتر ساختمان خود را مدیریت کنید، کوچک‌ترین حرکتی مساوی با سرقت خواهد بود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.